Gamificatie: The players

In de vorige blog post heb ik u een algemeen beeld van gamificatie gegeven. Samengevat is gamificatie niets minder dan het implementeren van game mechanics  in het echte leven om klanten langer aan u te binden.

In deze blog post komt u te weten wat spelers zijn en welke type spelers er zijn. Deze spelers zijn makkelijk te onderscheiden van elkaar, hieronder zal ik u vertellen welke algemene spelers er zijn.

Ontdekkers

Ontdekkers zijn mensen die zich goed voelen als ze de eerste zijn die iets ontdekken. Dit zijn de mensen die in videogames zoals World of Warcraft als eerste er op uit gaan in bepaalde gebieden om dan de eerste te zijn om met bijvoorbeeld een item terug te komen dat nog nooit iemand heeft gezien. Het respect en de ontzag die mensen hebben voor het feit dat hij de eerste is, dat is zijn beloning.

Strevers

Strevers zijn mensen die overal de grootste en de beste in willen zijn. Deze spelers nemen geen genoegen om tweede te zijn. Ze zullen al het mogelijke doen om er voor te zorgen dat ze als de beste bekend staan. Een voorbeeld van een strever is bijvoorbeeld iemand die niet alleen een spel wil winnen, maar ook echt al het mogelijke wil doen dat er in het spel te doen is.

Socializers

Socializers zijn mensen die het spel spelen om te socialiseren, dit is verreweg de grootste groep van mensen die er zijn in spellen. Deze groep mensen hecht weinig waarde aan het ontdekken van dingen of als eerste dingen willen doen. Ze spelen het spel puur en alleen om het socialiseren met mensen. Deze groep is verreweg het grootst, de meeste mensen spelen  spellen om te socialiseren.

Killers

Killers is de kleinste groep van mensen, deze mensen die willen  niet alleen zoals strevers  al het mogelijke doen om te winnen, maar ze willen ook zien dat andere mensen er door verliezen. Het genot komt van het zien dat mensen verliezen.

De hierboven beschreven spelersgroepen zijn niet de enige groepen die te onderscheiden zijn, het is ook niet zo dat iedereen tot een bepaalde groep hoort. Iemand kan zowel een socializer zijn als een ontdekker. In de volgende blog post komt meer informatie over doelstellingen die mensen kunnen hebben.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: